Vernaccia di San Gimignano DOCG
Bílé, suché víno. Vernaccia di San Gimignano se stala prvním vínem, které získalo v Itálii v roce 1966 apelaci DOC. Má slámově žlutou barvu s nazelenalými odlesky. Intenzivní a ovocnou vůni doprovází plná a pikantní chuť s mandlovou dochutí.
Odrůda: 100 % Vernaccia di San Gimignano.
Produkční oblast: Pancole.
Podrobnosti o vinici: Nadmořská výška: 300 metrů nad mořem.
Půda: Prachově písečná.
Sklizeň: Ruční sběr hroznů druhý týden v září.
Vinifikace: Fermentace v nerezových tancích při nízké teplotě. Víno 2-3 měsíce leží na kalech a lahvuje se v únoru po sklizni.
Produkce na hektar: 9 000 kg na hektar.
Roční produkce: 50 000 lahví.
Vedení révy: Kordon.
Barva: Víno má slámově žlutou barvu s nazelenalými odlesky.
Vůně: Vůně je intenzivní a ovocná, s náznaky zeleného jablka a minerálů.
Chuť: Chuť je plná, pikantní a perzistentní s mandlovou dochutí typickou pro vína z této oblasti.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 10 – 12 °C.
Kyseliny: 4,7 g/l.
Zbytkový cukr: 2,3 g/l.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Historie vinařství Cesani se shoduje s historií rodiny Cesani od roku 1949, kdy Guido a Annunziata koupili první pozemek v Pancole, 6 km od centra San Gimignano, na vrcholu kopce, kde pěstuje se réva vinná a olivovníky.
Dnes se vyrábí osm různých vín, vše z hroznů osobně vypěstovaných a vinifikovaných rodinou Cesani a jejími zaměstnanci.