Vincenzo Cesani
Historie vinařství Cesani se shoduje s historií rodiny Cesani od roku 1949, kdy Guido a Annunziata koupili první pozemek v Pancole, 6 km od centra San Gimignano, na vrcholu kopce, kde pěstuje se réva vinná a olivovníky.
když zakladatel Guido předal vinařství do rukou syna Vincenza, začala se společnost věnovat výhradně výrobě vína a panenského olivového oleje. Vincenza ve vedení společnosti podporují a doplňují dcery Letizia a Marialuisa. Dnes nemovitost pokrývá asi 35 hektarů půdy, kde se nachází 26 hektarů vinic, asi 4 000 olivovníků, různé orné půdy a podrostů.
Společnost Cesani v průměru ročně vyprodukuje přibližně 130 000 lahví, což je výrazně pod produkční kapacitou jejího vinařského rozšíření, ale nízký výnos z hektaru je strategickou volbou, která umožňuje získat dokonale zdravé hrozny s velkou rovnováhou schopnou vyrábět vína nejvyšší kvality. Dnes se vyrábí osm různých vín, vše z hroznů osobně vypěstovaných a vinifikovaných rodinou Cesani a jejími zaměstnanci.