Veneto
Veneto je oblast severovýchodní Itálie a dělí se na 7 provincií s hlavním městem Benátky. Nejvýznamnější vinařské zóny jsou Soave a Vapolicella, kde se pěstují autochtonní odrůdy.
Nejprodávanější
Koncentrovanější a vyzrálejší verze klasického balsamikového octa. Delší zrání na dřevě v tomto případě 12 let, dává za vznik hutnému Balsamicu s jemně nasládlými tóny, kde jenom pár malých kapek udělá divy. Je ideálním partnerem...
Jemné a elegantní Aceto balsamico z oblasti Modena. Úžasný pomocník při vytváření opravdu gurmánského zážitku ve vaší kuchyni. Přírodní balsamikový ocet z vinařství Musella, je unikátním doplňkem především studené, ale i teplé kuchyně....
Červené, suché víno intenzivní rubínové barvy. Naprostá špička a vlajková loď vinařsví Musella. Má hlubokou a opulentní vůni zralých višní, tabáku a kávy. Majestátní, plné, zároveň elegantní víno.
Červené, suché víno. Strukturované a velice jemné Ripasso s rubínově červenou barvou a měděnými odlesky. Krásné tóny červeného ovoce ve vůni. Chuť je vyvážená a dlouhá s velmi příjemným tříslem.
Veneto je oblast severovýchodní Itálie a dělí se na 7 provincií s hlavním městem Benátky. Nejvýznamnější vinařské zóny jsou Soave a Vapolicella, kde se pěstují autochtonní odrůdy.
Nejznámější tiché bílé víno regionu je Soave, které je vyrobeno z delikátní odrůdy Garganega, popř. Trebiano di Soave.
Vapolicella a Amarone della Valpollicela jsou nejznámější tichá červená vína regionu. Vinice Vapolicella leží na sever od Verony s odrůdovou skladbou zejména Corvina, Rondinella a Molinara. Jsou to tři hlavní odrůdy pro výrobu Vapolicelly, která může mít několik stylů. Od ovocných vín, která se konzumují mladá, přes perzistentní Vapolicellu školenou v dubových sudech s potenciálem k archivaci, až po věhlasné styly jako je Ripasso či již zmíněné Amarone.