Nambrot Rosso IGT Costa Toscana
Suché, červené víno. Výrazný Bordeaux blend s dlouhou elegantní dochutí.
Odrůda: 60 % Merlot, 20 % Cabernet Franc and 20 % Petit Verdot.
Vinifikace: Ruční sběr, hrozny jsou šlapány nohama. Fermentace v betonových tancích, nebo nerezu při kontrolované teplotě max. 30 °C. 18 měsíců zraje na francouzském bariku.
Barva: Víno má rubínově červenou barvu se světle hnědými odlesky.
Vůně: Ve vůni můžeme naleznout červené ovoce, kandované fíky.
Chuť: Chuť je kořenitá, s jemnou a velmi dlouhou dochutí.
Servírování: Podávat při teplotě 16 - 18 °C.
Cukr: 2 g/l.
Kyseliny: 5,4 g/l.
Roční produkce: 4 000 lahví.
Ocenění:
James Suckling: 94 bodů
Vinous - Antonio Galloni: 92+ bodů
JancisRobinson.com: 16 bodů z 20
Vinum Europas Weinmagazine: 17,5 bodů z 20
Vininfera-Mundi.ch: 93 bodů
ChristyCanterbury.com: 93 bodů
BlindTasted.com - Andreas Larsson: 91 bodů
Gambero Rosso Vini d´Italia: 3 sklenice
Doctor Wine: 94 bodů
The Wines of Veronelli: 3 červené hvězdy
Vitae The Wine Guide - AIS:
Bibenda The best wines of Italy:
Luca Maroni: 92 bodů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Tenuta Di Ghizzano |
---|---|
Zatřídění: | IGT |
Certifikace: | Demeter, Bio |
Druh vína: | Cuvée, Supertoskánské víno |
Objem: | 0,75 l, 3 l |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Odrůda: | Merlot, Cabernet Franc, Petit Verdot |
Ročník: | 2016 |
Základní chuť: | Ovocité, Těžké |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Ghizzano je malá kopcovitá vesnice v oblasti známé jako Pisanské vrchy. Rodina Venerosi Pesciolini vždy dodržovala při péči o panství Ghizzano filozofii přirozeného zemědělství, která se předává z generace na generaci již od roku 1370. V souladu s tradicí a historií zahájili od roku 2003 cestu „přírodního“ ekologického zemědělství, tj. bez použití organických hnojiv, bez použití herbicidů, insekticidů a fungicidů.