Znojemská podoblast

Moravské víno ze Znojemska patří mezi to nejlepší, které se na území České republiky vyrábí. Lahev výborného vína ze Znojemska nesmí chybět na žádné slavnostní příležitosti. 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 9 položek celkem
Sauvignon Špalek 1
BIO
195 Kč

Typický znojemský Sauvignon s angreštovou až černorybízovou vůní, která přechází i do chuti, kde ji doplňují tóny broskví a minerální závěr.

1170
Veltlínské zelené
BIO
180 Kč

Víno světle zlaté barvy se zelenými odlesky. Vůně výrazná, aromatická, květinová. Chuť plná, suchá, s tóny cukrového melounu a zralých hrušek. Dochuť středně dlouhá.

1167
Ryzlink rýnský Piálek&Jäger 1
260 Kč

Opravdový mazel. Krásný svěží a dlouhý rýňáček s dominující meruňkou, vysokou mineralitou a pevnou kyselinkou. Prostě plný rýňák s nekonečnou dochutí a šťavnatostí. Vhodný k okamžité konzumaci či dlouhé...

7.33
Pinot Gris Piálek&Jäger 1
240 Kč

Noblesní varianta odrůdy světového významu, kde se snoubí síla Pinotu, jeho mineralita a potenciál ke zrání, spolu s lehkým zbytkovým cukrem, který zvýrazňuje ovocné tóny. Příjemná kyselinka umocňuje šťavnatost a krásnou dochuť tohoto vína.

7.32
Chardonnay Sexenberg Piálek&Jäger 1
260 Kč

Suché, bílé víno s jemnými tóny exotického ovoce.

1140
Irsai Oliver Vinice Hnánice 1
150 Kč

Polosuché, bílé víno. Víno z ranné odrůdy. Jednoduché a nenáročné aromatické víno.

392.01
Merlot Rosé Oulehla 1
200 Kč

Polosuché, růžové víno. Krásně aromatické, osvěžující rosé.

303.01
Sauvignon Sexenberg Piálek&Jäger 1
240 Kč

Suché, bílé víno. Delikátní, elegantní Sauvignon ze Znojemska.

304.01
Freš Piálek&Jäger 1
160 Kč

Suché, bílé víno. Svěží, lehké víno pro každý den.

363

Znojemská podoblast zahrnuje převážně okres Znojmo a část okresu Brno-venkov. V této podoblasti se rozkládá okolo 3,5 tis. ha vinic a 91 vinařských obcí. Vína ze Znojemské podoblasti jsou typicky svěží a aromatická s ovocitými a květinovými tóny, jemnou a harmonickou kyselinkou. V aroma a chuti červených vín převládá červené ovoce (třešeň a višeň), lesní ovoce a červený rybíz. Tříslovina je jemná a dobře zakomponovaná.