Veneto

Veneto je oblast severovýchodní Itálie a dělí se na 7 provincií s hlavním městem Benátky. Nejvýznamnější vinařské zóny jsou Soave a Vapolicella, kde se pěstují autochtonní odrůdy. 

 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 4 položek celkem
Pionda (Nebbiolo)
BIO
669 Kč

Suché, červené víno. Plné Nebbiolo z 30ti letých vinic.

246/201
La Svolta Crealto 1
BIO
669 Kč

Suché, červené víno. Elegantní naturální Barbera z Piemontu.

243
Valpolicella Superiore DOC
BIO Demeter
609 Kč

Suché, červené víno s intenzivní rubínovou barvou. Má hlubokou a opulentní vůni. Krásné tóny zralých višní, tabáku, kávy a švestek. Chuť je majestátní, středně plná a nádherně elegantní. Velice dlouhá perzistence a jemné tříslo.

141/201
Prosecco di Conegliano Valdobbiadene DOCG superiore millesimato, Brut
od 525 Kč

Suché, šumivé, bílé víno. Slámově žluté Prosecco s nazelenalými odlesky. Čisté ovocné aroma jablek a bílé dužiny. Chuť je krémová a elegantní s příjemně kyselkavou a minerální dochutí.

+ další
117/0-7

Veneto je oblast severovýchodní Itálie a dělí se na 7 provincií s hlavním městem Benátky. Nejvýznamnější vinařské zóny jsou Soave a Vapolicella, kde se pěstují autochtonní odrůdy.

Nejznámější tiché bílé víno regionu je Soave, které je vyrobeno z delikátní odrůdy Garganega, popř. Trebiano di Soave.

Vapolicella a Amarone della Valpollicela jsou nejznámější tichá červená vína regionu. Vinice Vapolicella leží na sever od Verony s odrůdovou skladbou zejména Corvina, Rondinella a Molinara. Jsou to tři hlavní odrůdy pro výrobu Vapolicelly, která může mít několik stylů. Od ovocných vín, která se konzumují mladá, přes perzistentní Vapolicellu školenou v dubových sudech s potenciálem k archivaci, až po věhlasné styly jako je Ripasso či již zmíněné Amarone.