Španělsko
Naše nabídka španělských vín vám umožní poznat ty nejlepší vinařské oblasti Raquena, La Rioja a Yecla. Každé víno je plné temperamentu a charakteru, jak se na Španělsko sluší.
Nejprodávanější
Plné a strukturované červené víno s tóny červeného ovoce a koření. Kombinace odrůd Tempranillo a Syrah dodává tomuto vínu hlubokou barvu a komplexní chuť s nádechem černého rybízu, ostružin a jemného koření.
Lehce aromatické bílé víno s nádechem tropického ovoce, svěžími tóny zeleného jablka a jemnou květinovou vůni. Ideální pro letní večery.
Plné a vyvážené červené víno s hlubokou barvou a bohatou chutí. Nabízí komplexní aromatiku a jemné třísloviny.
Plné a intenzivní červené víno s hlubokou barvou a bohatou chutí. Nabízí komplexní aromatiku a jemné třísloviny. Ideální pro speciální příležitosti a gurmánské zážitky.
Elegantní bílé víno s výraznou aromatikou a svěží kyselinkou. Nabízí komplexní chuť s nádechem citrusů a tropického ovoce. Ideální pro speciální příležitosti a gurmánské zážitky.
Elegantní bílé víno s plným tělem a harmonickou strukturou. Nabízí komplexní chuť s nádechem tropického ovoce. Ideální pro speciální příležitosti a gurmánské zážitky.
Španělsko má dlouhodobě největší výměru vinic. Po dlouhou dobu bylo Španělsko v celosvětovém měřítku známé jen červenými víny z oblasti Rioja a fortifikovaným vínem Sherry. To se však během posledních desetiletí změnilo a světového významu dosahují rozmanitá vína z nejrůznějších částí Španělska.
Problémem je pro většinu španělských oblastí sucho a příliš horká léta. Během letních dní slunce příliš žhne, což způsobuje tzv. uzavření hroznů (hrozny přestanou dozrávat). Z toho důvodu je velmi důležitý začátek podzimu, kdy intenzita slunce poklesne, avšak teplota zůstane stále dostatečně vysoká na to, aby se v hroznech vytvořily požadované aromatické látky a cukry.
Jelikož má Španělsko menší vzdálenost k rovníku, nachází se drtivá většina vinic ve vyšších nadmořských výškách (např. ve srovnání s Francií). V těchto výškách jsou v noci nižší teploty, díky čemuž si vína zachovají dostatek kyselin a svěžesti.