Růžová a oranžová vína

Osvěžte se růžovým nebo neobvyklým oranžovým vínem! Vyberte si z naší exkluzivní nabídky těch nejlepších vín od malých vinařů z celé Evropy a poznejte nové chutě pro každou příležitost. 

Každé z vín jsme osobně vybrali a ochutnali, takže se nemusíte bát, že svým výběrem šlápnete vedle. Můžete nám věřit, že chuťové pohárky našich sommelierů jsou výbornou zárukou. 

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 1 položek celkem
Roséčko Zweigeltrebe Piálek&Jäger 1
180 Kč

Polosuché, růžové víno. Lehké víno, které je ideálním společníkem v letních dnech, u posezení na zahrádkách či u bazénu.

437.01

Růžová vína

Kvalitní růžová vína od malých rodinných vinařství, pro které je poctivost svého řemesla tou největší hodnotou. Přesně taková vína najdete v této sekci. Většina vín pochází z organického a biodynamického zemědělství.

Jednoduše lze říct, že růžové víno se vyrábí z modrých hroznů metodou výroby bílých vín. To znamená, že proběhne pouze krátká macerace, následně se hrozny vylisují a mošt kvasí bez rmutu. Čím je barva výraznější, tím výraznější chuťový profil a lepší strukturu lze očekávat. Charakter růžových vín je postaven na svěžesti, dostatečném množství kyselin a ovocito-květinovém aroma. 

Ačkoliv je dnešním trendem vyrábět spíše lehká, svěží růžová vína, která jsou určena pro vypití do 2 let, tak existují vinaři, kteří volí jinou, řekněme světovější cestu. Mezi průkopníky patří J. Stávek, který svými rosé dokazuje, že to není pouze bazénové pití, nýbrž plnohodnotné víno s potenciálem zrání. Takových výsledků dosahuje díky delší maceraci a zráním vína v sudech.

Nevíte, které víno vybrat? Každé z nich jsme osobně vybrali i ochutnali. Proto se nemusíte bát, že svým výběrem šlápnete vedle. Můžete věřit, že chuťové pohárky našich sommelierů jsou výbornou zárukou

Pokud máte jasnou představu, na jaké víno máte chuť, využijte našeho podrobného vyhledávacího filtru v levém panelu.
Tak ať vám chutná!

Oranžová vína 

Oranžová vína vznikají z bílých odrůd, které se zpracují metodou vín červených. To znamená, že namísto toho, aby macerace probíhala jen pár hodin a následně došlo k lisování a odkalení, nechá se mošt po několik měsíců macerovat a kvasit společně se slupkami a dalšími pevnými částicemi. Stejně jako u červených vín tak dochází k uvolnění látek obsažených z těchto pevných částic, díky čemuž má výsledné víno výraznější barevné (oranžové) tóny a určitý poměr tříslovin, které bychom normálně u bílých vín nenašli. Ačkoliv se nejedná o nový způsob výroby vína, na oblíbenosti u nás získává až v posledních letech.