Odrůda: 100 % Nebbiolo.
Vinohrad: 40 let
Obec: Roddi
Půda: Vápenitá hlína
Nadmořská výška: Nad 300 n.m.
Typ hospodaření: Organické vinohradnictví
Sklizeň: Ruční sběr
Vinifikace: První fermentace probíhá 15 dní v nerezu při kontrolované teplotě 24°-25°C. Časté přečerpávání, dvakrát až třikrát denně. Malolaktická fermentace probíhá v betonových tancích.
Poté, co víno stráví v betonových tancích asi dva měsíce, zbývá jeden rok ve velkých slavonských sudech. Proces stárnutí pokračuje další dva měsíce v lahvi.
Barva: Jemná rubínově červená.
Vůně: Mohutná vůně zralých malin, švestek.
Chuť: Víno se vyznačuje rozmanitou chutí zralých malin, marmelád z červeného ovoce. Harmonická a silně koncentrovaná chuť je velmi dobře strukturovaná, vyznačuje se elegantním taninem.
Zbytkový cukr: 0,16 g/l
Kyseliny: 5,59 g/l
Siřičitany: 47 mg/l
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 18 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Palladino |
---|---|
Zatřídění: | DOC |
Druh vína: | Tiché víno |
Objem: | 0,75 l |
Odrůda: | Nebbiolo |
Ročník: | 2019 |
Základní chuť: | Ovocité, Středně plné |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Původně jde o jeden z nejstarších vinných sklepů v Serralnunze d‘Alba, který byl postupně přeměněn na vinařství v centru města, kde od konce devatenáctého století víno a zdejší obyvatelé utvářely pevnou binomickou kombinaci. Vinařství využívá zejména tradiční postupy, ale disponuje i těmi nejmodernějšími technologiemi. Filozofie vinařství je relativně jednoduchá se zaměřením na propojení tradičních šetrných metod, respektu k půdě a místnímu terroir obecně.