Dolcetto d´Alba DOC
Suché, červené víno. Středně plné, lehce čokoládové Dolcetto.
Odrůda: 100 % Dolcetto
Vinohrad: 40 let
Obec: Verduno
Půda: Vápenitá hlína
Nadmořská výška: 233 n.m.
Typ hospodaření: Organické
Sklizeň: Ruční sběr
Vinifikace: První fermentace trvá 7 dní v nerezových sudech, má řízenou teplotu 24°/25°C. Časté přečerpávání- 2/3krát denně. Malolaktická fermentace probíhá v betonových tancích. Víno zraje v oceli po dobu šesti měsíců.
Barva: Intenzivně rubínově červená.
Vůně: Vůně zralých malin, lesního ovoce.
Chuť: Suché, středně plné, voňavé, vhodné ke konzumaci během jídla. Plná svěží a ovocná vůně, chuť je harmonická a vyvážená.
Zbytkový cukr: 0,16 g/l
Kyseliny: 5,59 g/l
Siřičitany: 59 mg/l
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 18 °C.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Původně jde o jeden z nejstarších vinných sklepů v Serralnunze d‘Alba, který byl postupně přeměněn na vinařství v centru města, kde od konce devatenáctého století víno a zdejší obyvatelé utvářely pevnou binomickou kombinaci. Vinařství využívá zejména tradiční postupy, ale disponuje i těmi nejmodernějšími technologiemi. Filozofie vinařství je relativně jednoduchá se zaměřením na propojení tradičních šetrných metod, respektu k půdě a místnímu terroir obecně.