Barolo San Bernardo DOCG
Suché, červené víno. Naprostá špička mezi Barolem z vinice San Bernardo.
Odrůda: 100 % Nebbiolo
Vinohrad: 21 let
Obec: San Bernardo MGA v Serralunga d’Alba
Půda: Vápenatá hlína
Nadmořská výška: 330-390 n.m.
Typ hospodaření: organické
Sklizeň: Ruční sběr
Vinifikace: Pomalá fermentace,30 dní v nerezových tancích s řízenou teplotou 30°/32°C. Časté přečerpávání - 2/3krát denně. Malolaktická fermentace v betonových tancích.
Poté, co víno stráví zimu v betonových tancích, na konci června víno čekají ještě tři roky ve velkých francouzských dubových sudech. Proces stárnutí pokračuje další dva roky v láhvi.
Barva: Rubínová barva s náznakem cihlových odstínů.
Vůně: Mohutná vůně zralých malin, švestek, čokolády, dřeva a tabáku.
Chuť: Víno se vyznačuje rozmanitou chutí zralých malin, marmelád z červeného ovoce, kávy a vanilky. Harmonická a silně koncentrovaná chuť je velmi dobře strukturovaná, vyznačuje se intenzivním, ale elegantním taninem.
Zbytkový cukr: 0,5 g/l
Kyseliny: 5,47 g/l
Siřičitany: 81 mg/l
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 – 18 °C. Vhodná dekantace.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Původně jde o jeden z nejstarších vinných sklepů v Serralnunze d‘Alba, který byl postupně přeměněn na vinařství v centru města, kde od konce devatenáctého století víno a zdejší obyvatelé utvářely pevnou binomickou kombinaci. Vinařství využívá zejména tradiční postupy, ale disponuje i těmi nejmodernějšími technologiemi. Filozofie vinařství je relativně jednoduchá se zaměřením na propojení tradičních šetrných metod, respektu k půdě a místnímu terroir obecně.