Odrůda: 100 % Nebbiolo
Vinohrad: 22 let
Obec: Parafada MGA v Serralunga d’Alba.
Půda: Vápenatá hlína s pískem
Nadmořská výška: 260-370 n.m.
Typ hospodaření: organické
Sklizeň: Ruční sběr
Vinifikace: Pomalá fermentace,30 dní v nerezových tancích s řízenou teplotou 30°/32°C. Časté přečerpávání - 2/3krát denně. Malolaktická fermentace v betonových tancích.
Poté, co víno stráví zimu v betonových tancích, na konci června víno čekají ještě dva roky ve velkých francouzských dubových sudech. Proces stárnutí pokračuje další rok v láhvi.
Barva: Rubínová barva s náznakem cihlových odstínů.
Vůně: Mohutná vůně ovoce, anýzu, dřeva.
Chuť: Bohatě parfémovaný, vyznačuje se čerstvým ovocem, jahodami a třešněmi, stejně jako sušenými fíky, s nádechem anýzu, chininu a náznaky léčivých a aromatických bylin. Na patře je plné a robustní, vyznačuje se jemnými tříslovinami a pikantním závěrem.
Zbytkový cukr: 0,51 g/l
Kyseliny: 5,73 g/l
Siřičitany: 102 mg/l
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 16 – 18 °C. Vhodná dekantace.
Ocenění: Bibenda:
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Původně jde o jeden z nejstarších vinných sklepů v Serralnunze d‘Alba, který byl postupně přeměněn na vinařství v centru města, kde od konce devatenáctého století víno a zdejší obyvatelé utvářely pevnou binomickou kombinaci. Vinařství využívá zejména tradiční postupy, ale disponuje i těmi nejmodernějšími technologiemi. Filozofie vinařství je relativně jednoduchá se zaměřením na propojení tradičních šetrných metod, respektu k půdě a místnímu terroir obecně.