Barbera d´Alba Superiore Bricco delle Olive DOC
Suché rubínově červené víno. Delikátní, harmonická a velice elegantní Barbera.
Odrůda: 100 % Barbera.
Vinohrad: 25 let
Půda: Vápenitá hlína
Nadmořská výška: Nad 330 n.m.
Typ hospodaření: Organické vinohradnictví
Sklizeň: Ruční sběr
Vinifikace: Hrozny jsou sklízeny ručně a pečlivě vybírány. Prvotní macerace probíhá 15 dní v nerezových tancích při kontrolované teplotě 24°/25°C, přečerpávání dvakrát až třikrát denně. Malolaktická fermentace probíhá v sudu z francouzského dubu Tonneaux. V měsíci měsíce leden se 50 % vína nechává zrát 15 měsíců ve velkých sudech a dalších 50 % v 500litrových Tonneaux, které jsou oba vyrobeny z francouzského dubu. Zrání pak pokračuje dalších šest měsíců v láhvi.
Barva: Intenzivní rubínově červená. Při stárnutí vyvíjí tmavě červené odstíny.
Vůně: Mohutná vůně zralých malin, černých třešní a muškátového oříšku.
Chuť: Víno se vyznačuje rozmanitou chutí ovoce, marmelád z červeného ovoce. Harmonická a silně koncentrovaná chuť je velmi dobře strukturovaná, vyznačuje se intenzivním, ale elegantním taninem.
Servírování: Doporučujeme podávat při teplotě 17 – 18 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Palladino |
---|---|
Zatřídění: | DOC |
Druh vína: | Tiché víno |
Objem: | 0,75 l |
Odrůda: | Barbera |
Ročník: | 2019 |
Základní chuť: | Ovocité, Středně plné |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Původně jde o jeden z nejstarších vinných sklepů v Serralnunze d‘Alba, který byl postupně přeměněn na vinařství v centru města, kde od konce devatenáctého století víno a zdejší obyvatelé utvářely pevnou binomickou kombinaci. Vinařství využívá zejména tradiční postupy, ale disponuje i těmi nejmodernějšími technologiemi. Filozofie vinařství je relativně jednoduchá se zaměřením na propojení tradičních šetrných metod, respektu k půdě a místnímu terroir obecně.