Valpolicella Superiore Ripasso DOC
Červené, suché víno. Strukturované a velice jemné Ripasso s rubínově červenou barvou a měděnými odlesky. Krásné tóny červeného ovoce ve vůni. Chuť je vyvážená a dlouhá s velmi příjemným tříslem.
Odrůda: Corvina a Corvinone 85%, Rondinella 10% a Barbera 5%.
Výnosnost: 2 kg na hlavu.
Půda: Vápenatá s červenou hlínou a přítomností Tufo.
Sklizeň: Ruční sběr od 13. září do 3. října.
Vinifikace: Víno se nechá 12-15 dní ležet na slupkách z Amarone, kde probíhá pravidelná battonage (promíchávání), poté se víno uloží do francouzského dubového sudu a nechá se dvanáct měsíců zrát. Probíhá malolaktická fermenatce.
Barva: Víno má rubínově červenou barvu s měděnými odlesky.
Vůně: Ve vůni nalezneme tóny červeného ovoce, koření a jemnou vůni dřeva.
Chuť: Chuť je vyvážená s příjemnou kyselinkou a jemnou tříslovinou.
Servírování: Vhodná karafáž 6-8 hodin v karafě s širokým tělěm.
Zbytkový cukr: 1,7 g/l.
Kyseliny: 5,8 g/l.
Doporučujeme ochutnat nyní i v čase (vhodné k archivaci 10-15 let).
Ocenění: Gambero Rosso Vini d´Italia:
Doplňkové parametry
Kategorie: | Musella |
---|---|
Zatřídění: | DOC |
Druh vína: | Appassimento, Cuvée |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Odrůda: | Barbera, Corvina, Corvinone, Rondinella |
Ročník: | 2021 |
Základní chuť: | Ovocité |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Musella je vinnými kritiky pokládáno za naprostou špičku ve smyslu kvality produkovaného Amarone.
Vinařství si drží nejpřísnější certifikaci Demeter značící vyhýbání se používaní jakýchkoli syntetických chemikálií na vinohradu i ve sklepě. Veškeré hnojivo je přírodní a vyprodukované ve vinařství. Hrozny se sklízejí výhradně ručně a fermentují na domácích kvasnicích vyselektovaných ve vinařství.