Amarone della Valpolicella DOCG
Suché, červené víno. Chlouba vinařství a sofistikovaná elegance. Amarone je silné, bohaté na obsah a stále ovocné. Třešně, kůra a koření se mísí s příjemností typickou pro území Veneta.
Odrůda: Corvina 45%, Corvinone 50%, Rondinella 5%, Oseleta 5%.
Výtěžek: 1kg na hlavu.
Půda: Vápenec s převahou železité hlíny s přítomností tufy.
Sklizeň: Ruční sběr od 1.září do 5. října.
Vinifikace: Vybrané hrozny se sbírají do krabic a ukládají do speciální větrané místnosti, kde se suší podle slavného procesu sušení (appassimento). Hrozny ztratí nejméně 35% své původní hmotnosti, čímž se koncentrují cukry, aromatické složky a ušlechtilé taniny. Kvašení probíhá při nízkých teplotách (13 - 17 °C.), následuje dlouhá macerace. Víno zůstává po dobu 24 měsíců ve velkých dubových sudech (700, 1500 a 2000l). Následně zraje ještě 8 měsíců na láhvi.
Barva: Víno má rubínově červenou barvu s měděnými odlesky.
Vůně: Vůně pohladí nos celou řadou ovoce a tabáku. Doutníkové aroma dřeva zůstává v pozadí.
Chuť: Amarone je silné, bohaté na obsah a stále ovocné. Třešně, kůra a koření se mísí s příjemností typickou pro území Veneta.
Servírování: Vhodná karafáž 6-8 hodin v karafě s širokým tělem.
Cukr: 4,5 g/l
Kyseliny: 7,30 g/l
Doporučujeme ochutnat nyní i v čase (vhodné k archivaci 10-15 let).
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství Musella je vinnými kritiky pokládáno za naprostou špičku ve smyslu kvality produkovaného Amarone.
Vinařství si drží nejpřísnější certifikaci Demeter značící vyhýbání se používaní jakýchkoli syntetických chemikálií na vinohradu i ve sklepě. Veškeré hnojivo je přírodní a vyprodukované ve vinařství. Hrozny se sklízejí výhradně ručně a fermentují na domácích kvasnicích vyselektovaných ve vinařství.