Mosel

Mosel je jednou z nejprestižnějších vinařských oblastí Německa, známá především svými svěžími a minerálními bílými víny z odrůdy Riesling. Vína z Moselu jsou vysoce ceněna pro svou schopnost zrání a jemnou rovnováhu mezi ovocitostí a kyselinkou, často s tóny citrusů, zelených jablíček a meruněk.

Nejprodávanější

Stránka 1 z 1 - 3 položek celkem
Tres Naris Riesling Axel Pauly 1
430 Kč

Tres Naris ("Tři nosy") je název, který odkazuje na rodinný erb. Tento Riesling má výraznou minerálnost a eleganci, která je typická pro oblast Mosel. 

1449
Generations Riesling Axel Pauly 1
Tip
430 Kč

Toto víno představuje generace rodiny Pauly a je vyjádřením typického stylu moselského Rieslingu. Má výraznou kyselinku a mineralitu, kterou doprovází aroma citrusových plodů, zelených jablíček a lehké květinové tóny.

1446
Riesling Axel Pauly 1
325 Kč

Tento suchý Riesling je zástupcem klasického moselského stylu, který kombinuje svěží kyselost s čistou mineralitou. Má jemné aroma citrusů, limetky a náznaky bílých květů.

1443

Mosel, jedna z nejstarších a nejprestižnějších vinařských oblastí v Německu, je světově proslulá svými jemnými, svěžími a minerálními bílými víny, zejména z odrůdy Riesling, která se zde pěstuje už od dob Římanů. Tato oblast se rozkládá podél řeky Mosely a jejích přítoků Saar a Ruwer, a je charakteristická svými strmými vinicemi, které jsou často jedněmi z nejstrmějších vinic na světě.

Specifickým rysem oblasti Mosel je její terroir, kde hraje klíčovou roli břidlicová půda. Strmé břidlicové svahy nejenže zajišťují optimální sluneční expozici pro révu, ale také uchovávají teplo během dne a uvolňují ho v noci, což pomáhá hroznům dozrávat v chladném klimatu. Toto unikátní spojení půdy, strmých svahů a klimatu vytváří vína s nezaměnitelnou minerální strukturou, svěží kyselinkou a elegantní ovocitou chutí. Typickými tóny jsou citrusy, zelená jablíčka, meruňky a broskve, často doprovázené jemnými květinovými a bylinkovými nuancemi.

Vína z Moselu jsou známá svou rovnováhou mezi jemnou sladkostí a výraznou kyselinkou, a jsou velmi univerzální – vyrábějí se od suchých až po sladká vína, včetně ikonických ledových vín (Eiswein) a výběrových sladkých vín, jako je Auslese, Beerenauslese nebo Trockenbeerenauslese.

Vína z Moselu jsou ceněna pro svou schopnost zrání. Suché i sladké Rieslingy mohou stárnout po desítky let, během kterých získávají komplexnější a vyzrálejší chuťové profily. Tento region nabízí vína, která dokonale kombinují jemnost, svěžest, minerální strukturu a elegantní ovocitost, což z nich činí jedny z nejvyhledávanějších bílých vín na světě.