Kurz domácího sommeliéra
Baví vás víno a chcete se o něm dozvědět víc? Nedivíme se, také jsme si to přáli! A právě proto jsme připravili tento speciální kurz, díky kterému si pod odborným vedením vyzkoušíte sommelierské dovednosti na vlastní kůži.
Kurz je zaměřen na problematiku výroby vína od historie po dnešek, jeho zatřiďování na základě kvality, terroir a hodnocení dle parametrů OIV. Představíme vybrané vinařské regiony a vína s nimi neodlučitelně spjatá. Tato vína si ochutnáme a odborně ohodnotíme...
Kurz je zaměřen na problematiku výroby vína od historie po dnešek, jeho zatřiďování na základě kvality, terroir a hodnocení dle parametrů OIV. Představíme vybrané vinařské regiony a vína s nimi neodlučitelně spjatá. Tato vína si ochutnáme a odborně ohodnotíme. Také se naučíme, jak správně víno uskladňovat, servírovat a jaké sklo zvolit. Otestujeme si na vlastní kůži chuťovou paměť. vyzkoušíme Sabrage. A to není vše! Naučíme vás, jak poznat nekvalitní a zkažená vína.
Po úspěšném absolvování tohoto kurzu pak zazáříte na každé oslavě, večírku či posezení s přáteli. Budete umět správně víno vybrat, prezentovat a servírovat. Po kurzu už nenaservírujete své návštěvě špatné víno.
Kurz probíhá ve velmi přátelské a uvolněné atmosféře nejen po teoretické stránce, ale stejným dílem i na praktické úrovni formou degustace.
Informace o kurzu:
- Výuka probíhá pod vedením hlavního sommeliera Jiřího Hlouška.
- V ceně kurzu jsou výukové materiály a skripta (teoretická část).
- Kurz zahrnuje ochutnávku minimálně 14 odrůdově charakteristických vín (praktická část).
- Ukázka základních vad a nemocí na konkrétních vzorcích.
- Coffee Break a lehké občerstvení v průběhu celého dne (nezahrnuje oběd).
- 10% sleva na oběd v restauraci Teátr.
- Účastníci obdrží certifikát absolvování.
- Kapacita kurzu: maximálně 14 osob
- Délka kurzu: 7 hodin (9 - 12 oběd a po přestávce pokračování 13 - 17 hodin)
- Místo konání kurzu: KOREK Winebar, Lidická 1861/12, 602 00 Brno
- Jak uplatnit: Vybraný termín si zamluvíte telefonicky na +420 736 610 210 nebo na emailu korek@korekwines.cz. Voucher je platný po celý rok 2024.
Bonus: Každý účastník si odnese domů láhev kvalitního vína, které ochutná během degustace.
Podrobnosti kurzu:
Smyslem kurzu je základní orientace ve světě vín. V teoretické části se dozvíte historická fakta o pěstování a zpracování révy vinné, vliv vinice na výsledné víno, nejznámější světové odrůdy a jejich charakter. Dále nahlédnete do okouzlujících tajů výroby vína, dělení šumivých i tichých vín, zorientujete se v legislativě a porozumíte značení vín v různých zemích. Společně se přeneseme do nejvýznamnějších vinařských zemí, jejich oblastí a povíme si o ikonických vínech.
Budete znát správný servis vína, ideální teplotu vína, v jakém druhu sklenice nejlépe rozvinou svůj potenciál některé odrůdy, kterému vínu prospěje servírování v karafě a kterému uškodí. Získáte základy vhodného snoubení vína a jídla, aby spolu chutě a vůně zůstaly v harmonii a daly tak vzniknout jedinečnému zážitku. Na tomto kurzu si také představíme a rozeberme nejčastější vady a choroby vín.
Pro každého správného milovníka vín platí heslo „sto lidí, sto chutí“ ovšem vlastní názor na víno je velmi důležitý. Ukážeme vám několik parametrů, které je třeba znát a pro hodnocení vína dodržovat. Pomůžeme vám si tyto parametry osahat a nahlédnout tak do světa hodnocení mezinárodních soutěží a výstav vína. Ochutnáte různé styly vín na základě rozdílného původu hroznů a technologie výroby a poznáte tak širokou škálu vůní a chutí.
Rádi byste vyzkoušeli otevření láhve šavlí, tzv. metodou sabrage? Ukážeme vám jak na to.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.