Paisajes Embotellados Garnacha
Garnacha s překypujícím aroma. Sladké tóny tmavého lesního ovoce, podzimní vůně, aroma zralých malin a ostružin, tmavého likéru a světle pražených kaštanů. Plný bouquet, který postupem času uvolní více vůní.
Odrůda: 100% Garnacha
Vinohrad: 12-22 let
Obec: Aldeanueva de Ebro
Půda: Jíl, železné a vápenaté půdy s oblázky a většími kameny.
Nadmořská výška: 450-550 n.m.
Typ hospodaření: organické, biodynamické
Vinifikace: Hrozny Garnacha se sklízejí mezi 5. a 8. hodinou ráno a odvážejí se do vinařství, kde se méně než za 2 hodiny od sklizně vkládají do nerezových tanků. Přečerpávání probíhá dvakrát denně, dokud nedojde ke spontánní fermentaci kolem 48 °C po dodání při kontrolované teplotě. Přečerpávání pokračuje během celého procesu. Alkoholové kvašení trvá až 7 dní, to probíhá při kontrolované teplotě, aby se dosáhlo jemné extrakce. Po ukončení kvašení se nechá víno ustát a oddělí se od slupek. S kaly víno vstupuje do nových francouzských dubových sudů o objemu 225 l. Malolaktická reakce probíhá v dubu a nechá se 3 měsíce odpočívat v sudech. Následně je víno vloženo do nerezových tanků, aby si odpočinulo a umožnilo přirozený proces dekantace pevných částí. Poté se přenese do čisté nádrže k odpočinku a asi po 2 měsících se Garnacha lahvuje.
Barva: Červená
Vůně: Sladké tóny tmavého lesního ovoce, podzimní vůně, aroma lesního ovoce, tmavého likéru a světle pražených kaštanů.
Chuť: V ústech je prvotně nasládlý pocit, který je následně pozvednut lehkou kyselinkou, kdy ucítíte vyzrálé jahody a čokoládové kouřové nádechy. Je to suché víno s velkou svěžestí v kombinaci se sladkými tóny v dokonalé rovnováze. Sametové a elegantní víno.
Zbytkový cukr: 2,2 g/l
Kyseliny: 4,7 g/l
Siřičitany: 37 mg/l
Servírování: Podávejte při teplotě 15-18 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Viñedos Ruiz Jiménez |
---|---|
Certifikace: | Organické |
Druh vína: | Tiché víno |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Ročník: | 2020 |
Základní chuť: | Svěží, Těžké |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.