Tresoro IGT Toscana
Toto společné úsilí tří nejlepších vinařství v oblasti – Caiarossa, Duemani a Tenuta Prima Pietra – je poctou pobřežnímu toskánskému městu Riparbella. Caiarossa přispěla Cabernetem Sauvignon, Duemani Cabernetem Franc a Prima Pietra Merlotem. Tresoro 2017 má intenzivní a inkoustovou barvu, která je plná sytosti. Nádherná vůně brusinek, sušených okvětních lístků růží, cassis, lesních plodů a nádech lanýže v pozadí, komplexní a pikantní aroma. V ústech najdete spoustu masitosti a šťavnatosti a celkově velmi pěknou, zralou chuť, umocněnou množstvím kořenitého francouzského dubu. Oslavte toto víno a provincii Pisa s typickou cinghiale alla cacciatora: divočák s červeným vínem, zelení, cibulí, mrkví, celerem a rozmarýnem.
Odrůda: Cabernet Sauvignon (Caiarossa), Cabernet Franc (Duemani), Merlot (Tenuta Prima Terra)
Oblast: Riparbella
Půda: Pro Cabernet Sauvignon a Merlot, je půda sopečná, kamenitá a bohatá na železo. Půda pro Cabernet Franc je jílovitá a bohatá na sodík s kostrou vápencového původu.
Sklizeň: Ruční sběr v druhý týden v Říjnu.
Vinifikace: Po ručním sběru víno stráví 20 dní v amfoře cocciopesto. Následuje přesun do barikových sudů z francouzského dubu na 14 měsíců.. Před lahvováním víno ještě je dva měsíce v amfoře cocciopesto.
Barva: Velmi intenzivní inkoustová červená.
Vůně: Nádherná vůně brusinek, sušených okvětních lístků růží, cassis, lesních plodů a nádech lanýže v pozadí, komplexní a pikantní aroma.
Chuť: Na patře je šťavnaté a elegantní. Kulatý a velmi příjemný tanin, dlouhá perzistence, silná tříslovina a jemné koření v závěru.
Servírování: Láhev otevřít cca 120 minut před konzumací. Podávat při teplotě 14 - 16 °C.
Naprostý unikát mezi víny. Velice limitované množství pro Českou republiku.
Doporučujeme ochutnat nyní i v čase (vhodné k archivaci 10-15 let).
Ocenění:
:James Suckling: 96 bodů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Duemani |
---|---|
Druh vína: | Supertoskánské víno |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 14 % |
Odrůda: | Cabernet Sauvignon, Merlot, Cabernet Franc |
Ročník: | 2017 |
Základní chuť: | Ovocité, Těžké |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství se narodilo ze dvou lidí: Elena Celli a Luca D'Attoma. Dvě různé cesty a životní zkušenosti, které se setkaly, aby začal život Duemani. v překladu název znamená ”Dvě ruce”. Volba toskánského pobřeží se zrodila k výrobě vín z oblíbených odrůd vinné révy: Cabernet Franc, Syrah a Merlot. Zde je podnebí a půda pro tyto odrůdy ideální. Pěstovat v biodynamickém zemědělství, byla jednoznačná volba, aby respektovala a zachovala toto nedotčené prostředí a obohatila ho energií a vitalitou. Vinohradnictví je hlavně manuální nebo s malými a lehkými traktory pro zpracování půdy a distribuci biodynamických přípravků.