CiFRA IGP Costa Toscana
Suché, červené víno. Nádherný, jemný 100% Cabernet Franc.
Odrůda: 100 % Cabernet Franc.
Osvědčení: Organické s BioAgriCert, biodynamické s Demeterem.
Podrobnosti o vinici: místo: Riparbella.
Nadmořská výška: 220-250 metrů nad mořem.
Hustota výsadby: 8400 hlav na hektar.
Stáří vinice: 18 let.
Výtěžek: 1kg na hlavu.
Půda: Vápencového původu, bohatá na jíl a kameny.
Sklizeň: Ruční sběr v prvních deseti dnech v září do malých bedýnek.
Vinifikace: Spontánní fermentace ve velkých cementových nádržích při řízené teplotě s macerací 10 dní na slupkách. Poté víno zraje v cementových kádích. Víno je nefiltrováno.
Roční produkce: 14000 lahví pro celý svět.
Vedení révy: Guyot.
Barva: Víno má plnou temně červenou barvu.
Vůně: Vůně je plná, zemitá s ovocnými tóny třešní a levandule.
Chuť: Chuť je kořenitá a velmi intenzivní s příjemnou dochutí a dlouhou perzistencí.
Servírování: Láhev otevřít cca 120 minut před konzumací. Podávat při teplotě 16 - 18 °C.
Párování: Spageti Bolognese, pečené, dušené a grilované maso, drůbeží maso, rizoto s houbami.
Naprostý unikát mezi víny. Velice limitované množství pro Českou republiku.
Doporučujeme ochutnat nyní i v čase (vhodné k archivaci 10-15 let).
Ocenění: James Suckling: 92 bodů
Monica Larner: 93 bodů
Robert Parker: 91 bodů
Doplňkové parametry
Kategorie: | Duemani |
---|---|
Zatřídění: | IGP |
Certifikace: | Demeter |
Druh vína: | Supertoskánské víno |
Objem: | 0,75 l |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Odrůda: | Cabernet Franc |
Ročník: | 2022 |
Základní chuť: | Herbální |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Vinařství se narodilo ze dvou lidí: Elena Celli a Luca D'Attoma. Dvě různé cesty a životní zkušenosti, které se setkaly, aby začal život Duemani. v překladu název znamená ”Dvě ruce”. Volba toskánského pobřeží se zrodila k výrobě vín z oblíbených odrůd vinné révy: Cabernet Franc, Syrah a Merlot. Zde je podnebí a půda pro tyto odrůdy ideální. Pěstovat v biodynamickém zemědělství, byla jednoznačná volba, aby respektovala a zachovala toto nedotčené prostředí a obohatila ho energií a vitalitou. Vinohradnictví je hlavně manuální nebo s malými a lehkými traktory pro zpracování půdy a distribuci biodynamických přípravků.