Odrůda: 70% Negroamaro a 30% Malvasia Nera.
Sklizeň: Hrozny se sklízejí v září.
Vinifikace: Macerace za studena po dobu 6 - 7 hodin. Fermentace v nerezových tancích.
Barva: Světle růžová barva.
Vůně: Má jemně ovocnou a květinovou vůni s růžovými akcenty.
Chuť: Chuť je příjemná, jemná a svěží, lehce pikantní. Jedná se o velice příjemné rosé z jihu Itálie.
Servírování: Podávát při teplotě 10 – 12 °C.
Doplňkové parametry
Kategorie: | Růžová a oranžová vína |
---|---|
Zatřídění: | IGT |
Obsah alkoholu: | 11 % - 14 % |
Odrůda: | Negroamaro, Malvasia Nera |
Ročník: | 2023 |
Základní chuť: | Lehké, Ovocité |
Cukernatost: | Suché |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Cantine Due Palme je družstvo založené v roce 1989 s patnácti členů a dnes má více než 1 000 přidružených společností a 2 500 hektarů vinic mezi provinciemi Brindisi, Lecce a Taranto. Vedle hlavního vinařství Cellino San Marco je 5 dalších vinařství. k Due Palme připojili další družstva, například tehdy mnohem známější Cantine Riforma Fondiaria v Celline a Monteroni Arnesano nebo Angelini v San Pietro Vernotico a Cantina San Gaetano v Lizzanu. Dnes všichni plují pod jednou vlajkou. S úspěšným prodejním týmem exportují do více než 40 zemí po celém světě.
Hlavním cílem polečnosti je vinifikace kvalitních vín získaných z typických odrůd tohoto území jako je Negroamaro, Malvasia Nera, Primitivo a Susumaniello. Všechny výrobní fáze jsou zaručeny pečlivou kontrolou kvality a patří mezi vinařství v Itálii, které se mohou chlubit popisem na zadní etikety.
Půda v oblasti je hlavně písčitá a jílovitá, ale na mnoha místech jsou pouze relativně tenkou vrstvou na vápenatých skalních hřebenech. Díky permanentnímu jemnému mořskému vánku z obou stran často jen 50 km široké pěstitelské oblasti zůstávají hrozny vždy zdravé a není nutný žádný chemický zásah. Horké denní teploty se střídají s chladnými, větrnými noci, což umožňuje ovoci ideálně vyzrát.